En dan is Speelwarden alweer voorbij. De stress, de ontelbare apps & telefoontjes (en vooral de onzekerheid of er genoeg mensen zouden komen) is helemaal vergeten. Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen en overal zag ik vrolijk spelende mensen die zich van tafel naar tafel verplaatsten om zoveel mogelijk mee te maken. De LMG groep had geweldig zijn best gedaan en de miniaturen in de ‘wargame-hoek’ waren echt een lust voor het oog. De verftafel was daarbij een schot in de roos: menige jonge bezoeker kon hier slechts met moeite van los worden gerukt.
Over jonge bezoekers gesproken: de tafels met kinderspellen van Smartgames bevonden zich in een voortdurende staat van belegering. Voor een volgende editie moeten we hier duidelijk meer ruimte voor maken.

Kooplustigen konden moeiteloos hun geld kwijt bij Spellekijn, de RPG winkel en Tabeltopper.nl, of ze verdrongen zich om onze 2e hands afdeling plus Bring & Buy stand. Toernooi liefhebbers konden zich met elkaar meten op het Magic Core 2020 toernooi of hun geluk beproeven met het nieuwe KeyForge. Maar Speelwarden is en was er natuurlijk vooral om gezellig met elkaar te spelen en daarvoor was er volop gelegenheid. We hadden zelfs nog een beetje ruimte over, dus op een volgende editie kunnen we het aanbod nog verder uitbreiden.

“Komt er weer een Speelwarden volgend jaar?” was een veel gestelde vraag. Het antwoord is: Er komt zeer zeker een volgende editie van Speelwarden! Maar of het volgend jaar is? In 2020 is het weer Noorderspel in Groningen en zijn 2 spellenbeurzen in het noorden in hetzelfde jaar niet te veel van het goede? De tijd zal het leren…..

Rest mij nog om alle bezoekers te danken voor hun komst, en de uitgevers, winkels en spelgroepen voor hun geweldige bijdrage. En natuurlijk de vele enthousiaste vrijwilligers zonder wie Speelwarden niet mogelijk was geweest!
Tot ziens op het volgende Speelwarden!